Uitslag Swimkick 27 september in Budel

Zondag 27 september werd er op drie plaatsen gezwommen. In Budel hebben acht zwemmers meegedaan aan de eerste Swimkick-wedstrijd van het seizoen.

De eerste zwemmers die aan de start kwamen, waren Luc vd Loo en Jeffrey Voets op de 25 rug. Luc zwom deze afstand voor het eerst, maar wist meteen al een mooie bronzen medaille te veroveren! Neptunus '58 voert dit seizoen ook clubrecords op 25meters in, en dus was de tijd van Luc ook goed voor een nieuw clubrecord! Jeffrey verbeterde zijn persoonlijke record en werd tiende.
Anouk Eickmans en Katie Brunnen zwommen de dubbele afstand. Anouk verbeterde haar pr met ruim anderhalve seconde en werd 25e. Katie zwom de 50 rug nog niet eerder, maar deed dat keurig, met een 22e plaats als resultaat.
Voor de junioren stond de 100 rug op het programma, maar de vier zwemmers van Neptunus '58 hadden daar geen problemen mee. Rachel Brunnen pakte het zilver, dankzij een verbetering van maar liefst zes seconden! Isa vd Ven zwom naar het brons, op een halve seconde achterstand van Rachel. Isa was drie seconden sneller dan ooit. Marleen van Dijk verpulverde haar persoonlijke toptijd met maar liefst negen seconden, en scherpte halverwege haar pr op de vijftig meter ook nog aan met 4.5 seconde. Tom vd Loo debuteerde op deze afstand en zwom naar de 12e plaats

Op de schoolslag waren er vier deelnemers op de 50 meter, en evenzoveel zwemmers op de dubbele afstand. Op de 50 meter school bleef Anouk net boven haar beste tijd en werd 17e. De andere drie zwommen deze afstand voor het eerst. Luc werd elfde, Katie 23e en Jeffrey 26e.
Bij de junioren breidden Rachel en Isa hun medaillevoorraad nog wat verder uit. Rachel pakte het goud en verbeterde haar pr met bijna vier seconden. Isa zwom naar het zilver met een verbetering van ruim drie seconden. Tom werd vijfde bij zijn debuut op deze afstand en Marleen verbeterde haar pr met zes seconden en werd zevende. Ook nu verbeterde ze haar pr op de halve afstand, dit keer ging er vier seconden vanaf.

Tot slot zwommen Jeffrey, Anouk, Luc en Katie nog de 4 x 25 vrij estafette, maar helaas werd er te vroeg overgenomen, waardoor ze gediskwalificeerd werden.

Uitslag

Uitslag Neptunus '58

Dscn4481

Rachel, Isa en Luc met hun medailles


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'